Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2018 08:05 - Отворени врата за благовестието
Автор: presbyterianchurch Категория: Други   
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове:
0



    1 Кор.16: 9. защото ми се отвориха големи врата за работа, има и много противници. Много хора чуха за Бога,за Неговите славни дела,за това,което Той прави. Малцина са онези,които Го познават и са вкусили от истинското благословение и искат искрено да слугуват на Бога. Основната дейност на Божият Син е била да проповядва идването и настъпването на Божието царство с Неговото идване. И колкото Той проповядваше за делата на Отца и волята Му , в това отношение и Неговите противници непрекъснато растяха и са били Бого-противници и не искаха да приемат Божието Слово в сърцата си. Интересното е в това,че казват ПОЗНАВАМ ГО ,но не искат да Го приемат или да му служат. Интересното е това,кои са основните противници на Бога ? По принцип винаги противници на Бога са хора,които чуха за Бога,влизаха в събранието на праведните,но никога не са се покаели. Сатана използва религиозни хора,които да пречат на онези,които все още не познават истината , да ги възспират да приемат Бог,за спасител. Ап.Павел,казва; защото ми се отвориха големи врата за работа, има и много противници. Интересното,че противници са му онези,които са вътре в църквата и онези,които са приятели на противниците НЕВЯРВАЩИТЕ  !!! Познавам няколко религиозни служители в църквата,които дълго време са се бунтували срещу истинските и верни пастори. Те от силна омраза към пастора,решиха да вкарат в църквата невярващи хора,които да демонстрират във вид на спектакъл приемането на християнството,за 1 месец , и след това тези хора демонстративно , се дигнаха на бунт,за промяна на служението , да се въведе светска музика,светски кючеци,само текста да бъде християнски. И така избутаха истинските пастори от църквата под предлог,че не могат да приемат съвременното християнство. Точно тези служители , промениха и стила и поведението в църквата,както въведоха голотата. Точно за това ап.Павел говори; защото ми се отвориха големи врата за работа, има и много противници. От една страна делото на Бога расте,а от друга страна противниците. През последните дни забелязвам,че невярващи,които не познават Бога,но си ходят на църква за блага,пречат за благовестието на Бога. Ето за това говори апостола,че тези противници не искат да се чуе гласът на Бога,но да се приеме тяхното евангелие,което не е нищо друго,но извратеност. Възможно ли е ,Бог там където е извършил ПРОШКА да му се припомнят старите грехове,след като тои,човек е нова личност в Исус Христос,1 Кор.5:   17. За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, [всичко] стана ново. Всеки,който се е помолил и изповядал греховете си пред Бога,БОГ Е ЗАЛИЧИЛ ГРЕХА , ЗАЩОТО Е ПОЛУЧИЛ ПРОШКА,ЧРЕЗ МИЛОСТТА НА БОГА . 1 Йоан 1:
  9. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда.
  10. Ако речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас.
  След ,като сме изповядвали греховете си,значи получихме и Неговата милост и обещанието,което имаме е ПРОШКА,а не осъждение . Най-малко може един невярващ да осъди опростеният грешник ! Това би значило,че биха осъдили и самият Бог. Да те го правят и не се страхуват от Бога ,но са смели и са готови да застанат смело срещу праведният Бог. Интересното е,че съвременните християни,не приемат прошката,като знак на Божията милост. Те категоризират праведността,въвеждайки хората в групировка , във своята си среда и свои си кръгове.   Ако изповядваме греховете си Бог е праведен да ни прости всеки грях ! Направиме ли това , условието е едно; Ти си опростен грешник !!! От тук на там биха осъдили само Бог,за прошката,която е показъл,чрез своя си Син Исус  Христос. Той е понесъл грехът ни на кръста и с моите грехове се натовари на кръста,тогава кой ще ме осъди в Христа Исуса ? Рим.8: 34. Кой е оня, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и биде възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога, и Който ходатайствува за нас? Обвинителя е Сатана,но Исус вече е платил грехът,чрез собственото си тяло понесейки на кръста и пролятата на Голгота скъпоценна кръв на агнето. За това апостол Павел,казва отвори ми се много работа ! Тя е създадена и ние трябва да знаем,какво искаме,какво иска Бог от нас и  Какво ние трябва да направим?  Изповед публично ; БОГ Е ПРОСТИЛ ГРЕХЪТ МИ НА КРЪСТА,ТОЙ ГИ ПОНЕСЕ СЪС СВОЯТА ПЕЧАЛ ,АЗ СЪМ НОВ ЧОВЕК В ИСУС ХРИСТОС  Исая 53:
  1. Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
  2. Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.
  3. Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.
  4. Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
  5. Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.
  Противниците търсят да съсипват не нашето дело,а Божието,ако те са толкова заинтересовани , тогава защо и те не тръгнат да благовестват,но застават,като противници на Божието дело? Ето така можем да познаем,кой е от Бога и кой не е !!!??? Как бихме различили истинските противници от истинските християни? Отговора е само един; По делата и по благовестието,което носят ! Те не съдят! Те не съсипват ! Те не рушат ! Те не създават война !
Те издигат Божието царство и градят,като приемат,като единствен авторитет Исус Христос !!!  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presbyterianchurch
Категория: Други
Прочетен: 31468
Постинги: 47
Коментари: 10
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031